Ook weer gekeken naar Hollandse Makelaars aan de Costa (maandag 28-11-2022 RTL 5) ?

De deelnemende makelaars lieten weer een (selectief) aanbod zien uit hun portefeuille, waar kandidaat-kopers een keuze uit konden maken.

In deze uitzending kwamen Nelemans Real Estate en Droomhuis Spanje aanbod.

Beide makelaars zijn met name actief aan de Costa Blanca Zuid ten zuiden van Alicante.

In Spanje lijkt er nog genoeg aanbod, en anders komt er wel weer ergens een stuk grond vrij, waar nieuwe huizen op gebouwd zullen worden.

Locatie is daarom belangrijker dan ooit. Niet alleen voor uzelf als (hoofd) bewoner/eigenaar, maar ook voor toekomstige huurders.  Ligt uw huis 10 kilometer uit de kust of ergens hoog op een berg, dan is het uitzicht geweldig, maar zal de drempel om ’s avonds nog even een terrasje aan een gezellige boulevard te pakken, een stuk hoger liggen. 

Bereikbaarheid vanaf vliegveld en afstand tot (recreatieve) voorzieningen gaan een steeds belangrijkere rol spelen bij het behalen van een (redelijk) rendement.

Ook al omdat de prijzen van huurauto’s de afgelopen tijd enorm zijn gestegen, zal een toekomstig huurder, bereikbaarheid en afstand tot voorzieningen zeer zwaar meewegen in zijn beslissing uw huis wel of niet te huren.

Daarnaast moet u bij het vaststellen van uw budget rekening houden met bijkomende kosten zoals Spaanse overdrachtsbelasting of BTW.

Ook de maandelijkse servicekosten voor het appartementencomplex of urbanisatie moet u niet vergeten. Het (gemeenschappelijk) zwembad wordt namelijk niet door de gemeente betaald…. 

Bovendien krijgt u bij de aankoop van nieuwbouw een showmodel te zien, met een luxe afgewerkt interieur.  Laat goed vastleggen wat wel en niet is inbegrepen in de vraagprijs en wat er aan meerprijs wordt gerekend als u extra’s wilt. Wat dat betreft kunt u het vergelijken met de aanschaf van een nieuwe auto.  Instapprijs klinkt aantrekkelijk, maar de extra’s ……

In Hollandse Makelaars aan de Costa kreeg u vooral nieuwbouw te zien, maar kijk ook eens naar bestaande woningen. Nieuwbouw heeft natuurlijk zijn voordelen, maar hoelang duurt het voordat het gehele project af is en hoelang zit u tussen de bouwmachines en bouwvakkers die ’s morgens vroeg beginnen terwijl u wilt uitslapen.

En vergeet ook de schaduw niet.  Je komt natuurlijk voor de Spaanse zon, maar als het (’s zomers) erg warm wordt, wil je ook weleens de schaduw en wat koelte van  bomen opzoeken.

Kortom genoeg zaken om (nog) eens grondig op een rijtje te zetten. 

En daarbij hebben we het nog niet eens uitgebreid gehad over de juridische, fiscale, en financiële kant van een Spaanse woning huis en/of emigratie naar Spanje

Wilt u meer weten over aankoop onroerend goed, beleggen in Spanje en/of emigreren ?

Lees er dan alles over in het handboek Wonen en kopen in Spanje

Al ruim 20 jaar de belangrijkste juridische, fiscale en financiële informatiebron voor Nederlanders en Belgen die willen (s)emigreren naar Spanje en/of er een huis willen kopen.

Alles wat u wilt én moet weten  

Ontdek de mogelijkheden en voorkom de valkuilen !

Bekijk complete inhoudsopgave en bestel het handboek

(ISBN : 978-94-92895-29-5)

Aantal pagina`s: 380 pagina`s

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-71046606/spanje/wonen-en-kopen-in-spanje-2022-2023/#description

De boeken over Spanje zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s